Energiezuinige Jaga wandconvectoren met DBE geplaatst

Jaga Convector

Jaga Convector

Jaga convector ombouw type "Tempo"

Jaga convector ombouw type “Tempo”

Jaga wandconvector met DBE geïnstalleerd

Jaga wandconvector met DBE geïnstalleerd

Jaga wandconvector met DBE geïnstalleerd

Jaga wandconvector met DBE geïnstalleerd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Energiezuinige radiatoren van Jaga, zogenaamde Low-H2O convectoren. Dat zijn zeer zuinige radiatoren, waar ongeveer ééntiende van de hoeveelheid water doorheen loopt in vergelijking met een gelijkwaardige “normale” radiator. In deze woning zijn diverse convectoren geplaatst met de intentie om uiteindelijk een warmtepomp te installeren. Op dit moment draaien deze al een jaar op een “normale” gas-ketel. De woning is een jaren 70 woning en is matig geïsoleerd, er werd gestookt met een VR (geen HR ketel) ketel uit 1997, volgens de berekeningen was uitgegaan van een gasverbruik van 1500m3 per jaar, dit blijkt in de praktijk 1000m3 te zijn!

Na één jaar in gebruik is er gekozen om de installatie te optimaliseren. Dit is gedaan met een nieuwe HRe gasketel in combinatie met het Evohome systeem (slimme thermostaat) voor zoneregeling én er zijn een aantal van deze convectoren van zogenaamde DBE’s voorzien. DBE (Dynamic Boost Effect) zorgt voor een hoger afgiftevermogen (sneller aangename temperatuur) en zal het rendement optimaliseren (minder energie nodig). Nu zijn er DBE’s aan een aantal van deze wandconvectoren toegevoegd, dat zijn ventilators die zorgen voor een geforceerde luchtstroom, hiermee wordt de ruimte bijzonder snel verwarmd, stijgt het afgiftevermogen van de convector en daalt het energieverbruik van de warmtebron (bij een ketel is dat Gas en bij een warmtepomp is dat te merken in het elektriciteitsgebruik van de warmtepomp).

Hoe werkt dit?
Wanneer de convector gevuld wordt met warm water dan gaan automatisch de ventilatoren draaien, waardoor de warmte beter door de ruimte verspreidt wordt. Wanneer u een extra “boost” wilt geven dan drukt u op het “boost” knopje en dan gaan de ventilatoren een kwartier lang extra hard draaien, zo verhoogt u nog eens extra de afgifte en verspreiding van warmte. Zo is een koude ruimte lekker snel aangenaam verwarmd.

DBE Staat overigens voor “Dynamic Boost Effect”.

Als klap op de vuurpijl zijn deze convectoren ook nog eens in diverse designs verkrijgbaar, en zijn ze mooi om te zien (hoewel dat natuurlijk een kwestie van smaak is).

Complete Jaga Tempo wandconvector met DBE geïnstalleerd

Complete Jaga Tempo wandconvector met DBE geïnstalleerd

Wilt u meer informatie over deze installatie? Bijvoorbeeld het Evohome systeem van Honeywell of de Jaga convectoren? Wij kunnen natuurlijk het Evohome systeem en in principe alle producten van Jaga leveren en voor u installeren. Neemt u gerust contact met ons op, wij kunnen u ook vrijblijvend voorzien van een offerte.

Alvast een kijkje nemen wat Jaga nog meer voor mooie designs heeft? Neem dan eens een kijkje op https://www.jaga.nl/

Bovenstaande installatie is geplaatst in onze eigen woning in Hoogeveen, bent u geïnteresseerd in dit product dan bent u op afspraak welkom om eens te komen kijken.

Groepenkast vervangen in Lettele

Wij vervangen ook uw groepenkast thuis wanneer uw verouderde groepenkast aan vervanging toe is. Oude aardlekschakelaars en “stoppen” vervangen? Voor deze klant in Lettele (vlak bij Deventer) hebben we de groepenkast vervangen en is de installatie weer helemaal veilig in huis.Groepenkast vervangen in Lettele

Zonneweide in Smilde

Zonneweide van de familie Haalboom

Fam. Haalboom in Smilde – 29 AEG POLY Black panelen met SolarEdge.

Wij hebben bij de fam. Haalboom in Smilde een zogenaamde zonneweide aangelegd. Een mooi project waar dhr. Haalboom zelf ook de nodige voorbereidingen voor heeft getroffen. Hieronder zijn verhaal;

In  april 2016 heb ik een drietal offertes aangevraagd voor het plaatsen van zonnepanelen op een “zonneweide”. Prefatix, in de persoon van Mark Luikens, heeft op een zeer professionele en prettige manier mijn plan voor het plaatsen van de zonnepanelen beoordeeld. Alle voors en tegens werden tegen elkaar afgewogen tot er een gedegen plan ontstond. Mark kwam persoonlijk de offerte brengen om nog het een en ander toe te lichten. Door zijn persoonlijke benadering en scherpe prijsstelling zijn wij met hem in zee gegaan.

Daarna mocht ik de strijd aan met de gemeente Midden-Drenthe. Er moest een vergunning verleend worden voor het plaatsen van de zonnepanelen op agrarisch gebied. De gemeente zag ze liever op het dak. Uiteindelijk, na ruim twee maanden, hebben ze er mee ingestemd. De eerste zonneweide in de gemeente!

Op 23 juni ben ik begonnen met de voorbereiding. Een plateau van 25 bij 4 meter achter het weiland gemaakt, een geul van 40 meter laten graven langs het weiland en een van 25 meter met de hand gegraven door de tuin naar ons huis. Mark zorgde voor de leidingen en pvc-buizen.

Na een perfecte samenwerking kon Mark met zijn team op 17 augustus beginnen met het plaatsen van de panelen. In anderhalve dag was de klus geklaard. Na 4 weken al een geweldige opbrengst van 767 KWh!

Het was voor mij een geweldige uitdaging om dit op deze manier voorelkaar te krijgen. Dankzij de perfecte samenwerking met Mark Luikens en zijn team is dit gelukt.

Job Haalboom
Suermondsweg 26
9422 VA Smilde

Doe het zelf zonnepanelen-installatie in Haaksbergen

Foto tijdens installatie

Fam. Ter Haar uit Haaksbergen heeft een doe het zelf installatie gekocht, deze is volledig door de klant zelf gemonteerd en door een monteur van Prefatix in bedrijf genomen (na enkele belangrijke technische controles).

“Zeer goede ervaring met Prefatix. Mark is recht door zee, komt gemaakte afspraken na. Goede instructie i.v.m. doe-het-zelf pakket. Fijne samenwerking. Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.”

Fam. Ter Haar uit Haaksbergen – 28 AEG Full Black MONO panelen met SolarEdge. Montage op een “geknikt” dak.

Zonnepanelen-installatie in Bovensmilde

Installatie bij fam. Boer in Bovensmilde
“Wij hebben de zonnepanelen laten installeren door “Prefatix duurzame energie-oplossingen”.
Voor ons gaf de doorslag, om de opdracht aan Prefatix te verstrekken, de goede en gedegen voorlichting van de heer Luikens.
Achteraf zijn wij zeer tevreden met deze keuze. Er is keurig en correct werk geleverd, geheel zoals is afgesproken.
Als wij het met een cijfer willen uitdrukken, dan krijgt Prefatix een dikke 9.”

Fam. Boer uit Bovensmilde – 14 AEG  Poly Black panelen met SolarEdge. Montage op een plat dak.

Zonnepanelen-installatie in Rheezerveen

28_DMEGC_Rheezerveen_1
“Wij waren opzoek naar een vertrouwelijke leverancier voor onze zonnepanelen. Wij hebben meerdere partijen benaderd voor het leveren en installeren van de installatie. Veel partijen doen geen of nauwelijks moeite voor een eerlijke prijsopgave. Mark daar in tegendeel, Mark neemt de tijd voor je, is zorgvuldig, komt afspraken na. De offerte netjes, overzichtelijk en alles word uitgelegd. Alles is zorgvuldig geïnstalleerd van de hele stroominstallatie tot de zonnepanelen. Kortom dik tevreden! “

Fam. Nijland uit Rheezerveen – 28 DMEGC mono panelen met SolarEdge (ingebouwde optimizers) + aanpassing elektriciteitsvoorziening in de schuur

Zonnepanelen-installatie in Zwolle

“Een zeer tevreden klant …8_Suntech_panelen_Zwolle_zuid

Vorige week zijn er 8 panelen op ons dak geplaatst door Prefatix. Dit alles is op een zeer deskundige en nette manier uitgevoerd. In het voor traject viel het ons op hoe zorgvuldig alles werd bekeken in en om ons huis. Kritische punten t.a.v. het installeren werden besproken en de opties genoemd. Mark nam ook foto’s daar waar het handig was om alles goed voor te bereiden. Na het ontvangen van een heldere transparante offerte die scherp geprijsd was hebben we besloten de klus aan Mark te geven. De eerste dag is alles in huis geplaatst. Wat ook toen weer op viel was hoe goed Mark alles had voorbereid. Tot in de details waren alle spullen aanwezig en kon alles worden geïnstalleerd. Zeer netjes was hij aan het werk en het is knap hoe hij de bedrading heeft weten weg te werken in een bestaande woning. De dag er na zijn de panelen gelegd. De hoogwerker was ideaal. Alles ligt keurig gecentreerd op het dak en het werkt optimaal. Ook de aanmelding bij solaredge is door Mark geregeld. Kortom, we zijn zeer tevreden over het bedrijf van Mark. Afspraak is afspraak en Prefatix staat garant voor een goed resultaat.

‘een zeer tevreden klant’
Cransmate 31 in Zwolle zuid”

8 Suntech mono panelen met SolarEdge