Hoogeveen/ Ter Apel/ Wezep / Nieuwleusen

Meterkast

Duurzaam wonen voor iedereen!

De groepenkast in uw meterkast is het hart van uw elektrotechnische installatie in huis. U kijkt wellicht niet zo vaak in de meterkast waardoor dit gedeelte in huis vaak vergeten wordt. Toch moet deze aan de moderne eisen voldoen. De groepenkast laten vervangen of uitbreiden kan een keuze zijn voor het moderniseren van het huis. Bij installatie van energiezuinige producten, bekijkt Prefatix altijd de groepenkast. Dat geeft een goed en veilig gevoel.

Een groepenkast moet voorzien worden van een hoofdschakelaar en minimaal twee aardlekschakelaars. Achter 1 aardlekschakelaar mogen maximaal 4 groepen geplaatst worden.

Welke apparaten heeft u allemaal in huis? Er zitten altijd een paar tussen met een groot vermogen. Voor producten met een vermogen van 2000 watt of meer, is het handig om deze op een aparte groep te plaatsen. Het is fijn om te weten dat de droger en de wasmachine tegelijk aan zouden kunnen. Hoe fijn zou het zijn om geen rekening te moeten houden met hoeveel en welke keukenapparaten u aan zet? In de keuken heeft u nogal wat apparaten met een hoog vermogen, bijvoorbeeld de oven, de koffiezetter, waterkoker en de magnetron.

Voor het bekijken welke nieuwe groepenkast en hoeveel groepen bij uw huis past, bekijken wij eerst de huidige groepenkast en gaan wij uw wensen af. Let op waar u eventueel extra stopcontacten u in huis wilt en welke apparaten u tegelijk aan zou willen zetten.

Let op: laat het vervangen van een groepenkast altijd aan een professional over. Kleine fouten of misrekeningen kunnen grote nadelige gevolgen hebben.

Translate ยป