Hoogeveen/ Ter Apel/ Wezep
085-4013479
info@prefatix.nl

Waarom een warmtepomp?

Duurzaam wonen voor iedereen!

Wij horen heel vaak mensen zeggen die hebben gehoord van anderen dat warmtepompen heel erg tegen vallen in prestaties en dat het niet uit kan. Je moet dan van die lange pijpen de grond in slaan en dat is zo’n dure klus.

Het zal u niet verbazen dat wij daar anders over denken, waarom is een warmtepomp dan interessant?

Om te beginnen heeft alles te maken met juiste berekeningen en een eerlijk advies, er zijn bijvoorbeeld warmtepompen die inderdaad met “warmte uit de grond” werken, maar ook warmtepompen die warmte uit de lucht halen. Wij maken het niet mooier dan het is, eerlijk is eerlijk, wilt u Ć©cht geld besparen dan is zonnepanelen een meer interessante investering dan een warmtepomp, maar; wat als straks alle gas uit Nederland (Groningen) op is? Wat als de gaskraan in Groningen dicht gaat en de prijzen van gas enorm zullen stijgen?

Veel mensen in Nederland hebben geen idee wat een warmtepomp nu eigenlijk is, dat heeft te maken met dat wij – Nederlanders – niet gewend zijn aan warmtepompen, overal is een gasleiding te vinden, in landen om ons heen is dat een heel ander verhaal. Neem bijvoorbeeld ScandinaviĆ« of een land als Frankrijk, de gebieden zijn bergachtig en gasleidingen zijn lastig naar de huizen te brengen. Warmtepompen zijn daar erg veel toegepast. Warmtepompen zijn ook geen nieuw product, in tegendeel al tientallen jaren worden er tal van woningen in eerder genoemde gebieden verwarmt met warmtepompen.

Een warmtepomp levert u op uw verbruik een besparing op van ongeveer 36% op de kosten van uw huidige gasverbruik, dit is echter wel afhankelijk van uw specifieke situatie. Een goed advies kan u verder helpen in deze keuze, wel of geen warmtepomp?

Een voordeel van een warmtepomp is het feit dat hij energie gebruikt die u zelf kunt opwekken, namelijk elektriciteit. U kunt bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen en zodoende zelfvoorzienend worden. Dat kan niet wanneer u op aardgas stookt. De combinatie warmtepomp met zonnepanelen is de meest interessante investering in uw energiekosten besparing.