Hoogeveen/ Ter Apel/ Wezep
085-4013479
info@prefatix.nl

Zonnepanelen

Duurzaam wonen voor iedereen!

Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektrische energie. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, goede en héle goede panelen. Op deze pagina leggen wij kort de installatie van zonnepanelen uit. De techniek met de ontwikkeling van zonnepanelen gaat elke dag weer verder. Wij willen u met plezier de verschillen uitleggen en kunnen u een eerlijk advies geven welke panelen voor uw woning én portemonnee de beste zijn.

Bij een installatie van zonnepanelen komt meer kijken dan alleen een set zonnepanelen. Hieronder een korte uitleg van de verschillende onderdelen van een installatie van zonnepanelen.

Zonnepanelen

Mono-Kristallijn_paneelPoly-Kristallijn_paneel

 

Zonnepanelen zijn er in verschillende kleuren, maten en merken. De diverse soorten panelen hebben eigenschappen die voor uw dak zeer gunstig of juist zeer ongunstig kunnen zijn. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de ligging van het dak (Zuid of Oost/West, hellingshoek, etc.), maar bijvoorbeeld ook of er obstakels zijn. Omdat wij maatwerk leveren kijken wij altijd naar uw specifieke situatie. Wij leveren top-kwaliteit zonnepanelen met 10 jaar productgarantie en zelfs 25 jaar een vermogensgarantie van 80%.

 

Een omvormer

 

GoodWe omvormer
GoodWe omvormer

Deze koppelt de elektrische energie van uw panelen aan uw meterkast, zodat u de stroom kunt gebruiken voor uw apparaten in huis.
Wij leveren diverse merken top-kwaliteit omvormers met garantie variërend van 5 tot 12 jaar. Klik hier voor de verschillende soorten omvormers. Graag verwijzen wij u ook naar de website van SolarEdge voor meer informatie over omvormers.

De klassieke methode voor het aansluiten van zonnepanelen is Serieel. De panelen worden dan aangesloten op vergelijkbare wijze als een kerstboomverlichting. Als er 1 lampje stuk gaat, werkt de rest ook niet meer. Bij seriële aansluiting is de zwakste schakel dus bepalend voor uw rendement.

Indien u kiest bij uw installatie van zonnepanelen voor een parallelle aansluiting zal ieder zonnepaneel de beste prestaties leveren. Uw totale rendement wordt dus hoger.

Zie de afbeelding hieronder:

 

Optimizers

Eventueel kunt u kiezen voor zogenaamde Power-optimizers. Optimizers zorgen er voor dat uw zonnepanelen tot 25% meer rendement leveren én dat uw omvormer een langere levensduur heeft!

 

Software

Met de gratis software kunt u uw zonnepanelen systeem via een tablet of computer “monitoren”. U ziet precies hoeveel stroom u opwekt!

Als u een SolarEdge systeem aanschaft en door ons laat installeren, sluiten wij de omvormer standaard aan op uw modem (bekabeld of draadloos). Via internet krijgen wij toegang tot uw omvormer. Wij maken kosteloos een portal voor u aan waarin u zelf kunt zien wat de opbrengst van ieder afzonderlijk zonnepaneel is.

Daarnaast kunt u ook de totale opbrengst per periode bekijken. De slimme software van Solar Edge geeft tijdig een signaal als uw systeem niet goed functioneert. Is er een harde storm geweest of sneeuwt het? Dankzij deze software kunt u zien wanneer uw systeem niet meer optimaal functioneert. Als u zelf installeert, dan maken wij de portal ook voor u aan nadat u de omvormer op uw modem heeft aangesloten.

installatie van zonnepanelen – Montagemateriaal

Naast de zonnige dagen kent Nederlands ook stormachtige dagen. Dan moeten de zonnepanelen goed gemonteerd zijn. U moet zich voorstellen dat een zonnepaneel gemiddeld 20 kg per stuk wegen. Die mogen er niet van het dag af vallen of beschadigen.

Wij kennen 2 soorten installatie van zonnepanelen. schuin dak en plat dak. Bij het schuine dak worden materialen van het Duitse merk Schletter gebruikt, dit zijn bijzonder degelijke materialen die wij vast schroeven op de vaste delen van het dak én dus geen haken achter de panlatten gebruiken.

Voor andere daken of bijvoorbeeld een zogenaamde “Veld opstelling” (plat dak) gebruiken wij andere systemen. In die situaties meestal van het Nederlandse merk “Van der Valk – solar systems”.

Schletter heeft systemen voor ieder type dak en natuurlijk krijgt u zwarte profielen als u voor zwarte panelen kiest. Het moet er natuurlijk ook mooi uit zien!

 

 

Schletter dakhaak- installatie van zonnepanelen
Schletter dakhaak gemonteerd op vaste delen op het dak
Schletter systeem
Schletter