Hoogeveen/ Ter Apel/ Wezep / Nieuwleusen

Zonneweide in Smilde

Duurzaam wonen voor iedereen!

Zonneweide van de familie Haalboom

Zonneweide van de familie Haalboom

Fam. Haalboom in Smilde – 29 AEG POLY Black panelen met SolarEdge.

Wij hebben bij de fam. Haalboom in Smilde een zogenaamde zonneweide aangelegd. Een mooi project waar dhr. Haalboom zelf ook de nodige voorbereidingen voor heeft getroffen. Hieronder zijn verhaal;

In  april 2016 heb ik een drietal offertes aangevraagd voor het plaatsen van zonnepanelen op een “zonneweide”. Prefatix, in de persoon van Mark Luikens, heeft op een zeer professionele en prettige manier mijn plan voor het plaatsen van de zonnepanelen beoordeeld. Alle voors en tegens werden tegen elkaar afgewogen tot er een gedegen plan ontstond. Mark kwam persoonlijk de offerte brengen om nog het een en ander toe te lichten. Door zijn persoonlijke benadering en scherpe prijsstelling zijn wij met hem in zee gegaan.

Daarna mocht ik de strijd aan met de gemeente Midden-Drenthe. Er moest een vergunning verleend worden voor het plaatsen van de zonnepanelen op agrarisch gebied. De gemeente zag ze liever op het dak. Uiteindelijk, na ruim twee maanden, hebben ze er mee ingestemd. De eerste zonneweide in de gemeente!

Op 23 juni ben ik begonnen met de voorbereiding. Een plateau van 25 bij 4 meter achter het weiland gemaakt, een geul van 40 meter laten graven langs het weiland en een van 25 meter met de hand gegraven door de tuin naar ons huis. Mark zorgde voor de leidingen en pvc-buizen.

Na een perfecte samenwerking kon Mark met zijn team op 17 augustus beginnen met het plaatsen van de panelen. In anderhalve dag was de klus geklaard. Na 4 weken al een geweldige opbrengst van 767 KWh!

Het was voor mij een geweldige uitdaging om dit op deze manier voorelkaar te krijgen. Dankzij de perfecte samenwerking met Mark Luikens en zijn team is dit gelukt.

Job Haalboom
Suermondsweg 26
9422 VA Smilde

Deel dit bericht...

Één reactie

  1. kleurenadvies schreef:

    Zeer goede informatie in deze blog, ik wou dat ik dit eerder had gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »