Hoogeveen/ Ter Apel/ Wezep / Nieuwleusen

BTW op zonnepanelen

Duurzaam wonen voor iedereen!

Als particulier heeft u als eigenaar van een zonnepanelen installatie recht op teruggave van de BTW over uw investering. Dat komt omdat u door de belastingdienst wordt gezien als leverancier van stroom en daarmee “ondernemer voor de BTW”.

De BTW terug vragen op uw investering is niet moeilijk, maar vereist gedurende enkele maanden tot een paar keer per jaar uw aandacht. U dient in ieder geval op de volgende zaken te letten:

  • Meld u aan bij de belastingdienst als ondernemer voor de BTW
  • Houd de post van de belastingdienst goed in de gaten, u ontvangt mogelijk een login en wachtwoord om BTW aangifte te kunnen doen.
  • Dien uw BTW aangifte in aan het einde van het kwartaal, doe dit niet te laat, dan krijgt u een boete.
  • Vergeet niet dat jaar ieder kwartaal (dus maximaal 4x) BTW aangifte te doen, doet u dit niet of te laat, dan krijgt u een boete.
  • Vergeet niet om vrijstelling aan te vragen van “administratieve verplichtingen” voor de start van een nieuw jaar.

U kunt de BTW teruggave ook uitbesteden aan een specialist op dat vlak, bijvoorbeeld bij de mensen van www.btw-zonnepanelen.nl. Als u bij onze offerte kiest voor deze service dan besteden wij deze ook uit aan deze partij.

Als u op onderstaand logo klikt opent een nieuwe pagina waar u meteen uw aanvraag voor de BTW teruggave service kunt indienen.

Translate »