fbpx

Eerdere installaties

Eerdere installaties die wij graag met u willen delen

Wilt u weten wat Prefatix al voor andere klant heeft kunnen betekenen? Hieronder een aantal van de installaties die wij mochten doen. Wij willen u een idee geven wat er mogelijk is. Zo zijn er verschillende soorten zonnepanelen en manieren van leggen. Maar denk ook aan andere duurzame oplossingen zoals een energiezuinige radiator of het plaatsen van een warmtepompboiler. Bekijk hieronder de reeds geïnstalleerde producten.

Scheerwolde

In Scheerwolde hebben we 13 Longi panelen geplaatst van 350 Wp met een SolarEdge omvormer icm optimizers.
6 panelen op oost en 7 op west.

Balkbrug

IInstallatie van 10 panelen, Suntech 315 WP met een SolarEdge omvormer. Deze zonnepanelen liggen op het zelf getimmerde tuinhuisje van de klant. 

Lutjegast

Deze installatie is een uitbreiding op het bestaande systeem van de klant. 
20x AEG 310 WP met SolarEdge omvormer.

Hoogeveen

In Hoogeveen hebben wij op een afdakje 10 zonnepanelen mogen plaatsen. Merk is Astronergy, 300 wp panelen. SolarEdge omvormer in combinatie met optimizers. In de hoek wordt er een gedeelte schaduw gevangen. Door de optimizers heeft dit geen invloed op de andere panelen.

Bathmen

Bij de familie Roeterdink in Bathmen hebben we deze Nibe warmtepompboiler van 260 Liter op zolder geïnstalleerd.

Blankenham

“Installatie geplaatst in Blankenham; 6 stuks AEG 300 Wp per stuk op een plat dak constructie (een door de klant zelf gemaakt frame daarvoor gebruikt) en 4 op een schuin dak. Dit alles in combinatie met een SolarEdge omvormer icm optimizers. Verder hebben we deze mensen voorzien van een nieuwe groepenkast en hebben we een zogenaamde ‘energiemonitor’ geplaatst. Hiermee verkrijg je inzicht in je energieverbruik.”

Oosterwolde

Deze installatie bij de familie Van Opzeeland in Oosterwolde (Friesland) bestaat uit 12 AEG panelen van 310 Wp per stuk, in combinatie met een SolarEdge omvormer en optimizers.

Leusden

Klus in Leusden. Hier zijn 13 AEG zonnepanelen geplaatst. Elk met 300 WP. Daarnaast is er een SolarEdge omvormer geplaatst met optimizers.

Balkbrug

Wamtepompboiler is van het merk Nibe en bevat 260 liter. Deze is geplaatst in een bijgebouw van het huis. Gezin telt 5 personen.

Balkbrug

Installatie van 17 panelen met SolarEdge omvormer en optimizers. Dit is geinstalleerd op verschillende dakvlakken. Door gebruik te maken van optimizers, kan het complete dakvlak romdom de dakkapel gebruikt worden. Er is gekozen voor Q-Cells zonnepanelen met een vermogen van 285wp per paneel. Installatie is gericht op het zuiden.

Tiendeveen

Bovenstaand de installatie in Tiendeveen (vlakbij Hoogeveen). De klant heeft zelf een framewerk gemaakt. Hierop hebben wij profielen van SolarStell geplaatst en dat vormt dan de constructie voor de 52 panelen.
Deze installatie werkt met een SolarEdge omvormer in combinatie met Optimizers. In dit geval twee panelen per optimizer, dat kan vanaf 52 panelen bij gebruik van een 15 kW omvormer in combinatie met P600 Optimizers (in plaats van P300).

Ommen

16 HT Solar panelen met optimizers en een SolarEdge omvormer.

Bolsward

Dit is een straat in Bolsward waar Prefatix voor het hele blok zonnepanelen heeft mogen plaatsen. Hier zijn Astronergy zonnepanelen geplaatst.

Ens

12 zonnepanelen van het merk HT-Solar. Dit is verdeeld over twee platte daken. De zonnepanelen zijn geïnstalleerd op een ‘kleine schans’ van het Nederlandse merk SolarStell. Met relatief weinig ballast kan dit op een plat dak geplaatst worden. Het is een SolarEdge systeem met optimizers. Elk paneel kan je hierdoor apart monitoren wat de opbrengst is.

Ens

Installatie in Ens met SolarEdge. 12 panelen op het schuine dak en 2 op het platte dak.

Ens

Deze installatie heeft 19 panelen. Een aantal hiervan zijn geplaatst rondom de dakkapel met deels schaduw overdag. Daarnaast ook op de dakkapel, met een andere hellingshoek en tot slot nog een aantal op een plat dak.

Een legplan/ dak indeling zoals deze kan dankzij het gebruik van SolarEdge power optimizers in samenwerking met een SolarEdge omvormer. Op deze manier kan hier optimaal gebruik worden gemaakt van het dak en heeft schaduwwerking slechts invloed op de panelen die op dat moment de schaduw vangen!

Project Friesland

In Friesland zijn wij al een paar maanden bezig om vele huizen van zonnepanelen te voorzien. Dit grote project telt 170 huizen. Deze huizen van een woningstichting worden gerenoveerd.

Ens

Aan de Enserweg mochten wij op deze loods 140 zonnepanelen installeren. Deze installatie heeft 2 SolarEdge omvormers nodig en daarbij zijn er ook optimizers geinstalleerd.

Witmarsum

Ligging: zuid-west
Dakhelling: 50 graden
Aantal panelen: 6
Merk paneel: AEG poli
Omvormer: SolarEdge met power optimizers 405p
Wattpiek per paneel: 275WSoort
dak: dakpannen

De klant wilde 6 zonnepanelen op zijn huis. Een SolarEdge systeem heeft eigenlijk 8 panelen nodig. Door andere optimizers te gebruiken hebben wij dit systeem toch kunnen aansluiten.

Ter Apel

Ligging: Zuid 
Aantal panelen: 14
Merk paneel: AEGO
mvormer: SolarEdge met power optimizers
Wattpiek per paneel: 3275W
Soort dak: dakpannen

Sommige installaties zijn even puzzelen. Zo ook met deze. Wij wisten dat er wel 13 op zouden passen. Toch met wat nieuwe berekeningen hebben we er uiteindelijk 14 op het dak gekregen! Het was een warme dag met 30 graden maar we hebben de installatie in een dag afgekregen. Volop zon deze zomer en de klant is uiterst tevreden.

Project Friesland

In het noorden van het land installeert het team van Prefatix een flink aantal huizen van zonnepanelen. Dit in samenwerkingsverband met onze leverancier Solar.

Het is een groot project waarbij hele straten worden verduurzaamd. Elk huis in dit project wordt voorzien van 6 zonnepanelen. Hier 1 foto van een straat in Heeg.

Warmptepompboiler

Zorgboerderij Boyemaheerd in Lutjegast

Ligging: ZuidDakhelling: 45 graden
Aantal panelen: 52
Merk paneel: AEG
Omvormer: SolarEdge met power optimizers
Wattpiek per paneel: 300W
Soort dak: golfplaten

Een golfplaten biedt niet overal plek om te schroeven. Zo zouden er ruimtes tussen de rijen panelen ontstaan. Prefatix heeft hier toch dankzij het Schletter systeem een oplossing voor. 

Emst

Dit is een montageklus van Astronergy panelen Full Black in Emst.Het betreft een opstelling op Oost en op West en uiteraard draait deze installatie op een SolarEdge systeem.

Zwolle

Montage van Astronergy panelen 280 WP Full Black op de nieuwe woning van de fam. Steenblok in Zwolle.

Ter Apel

Hier hebben wij 12 poly panelen geplaatst met een SolarEdge omvormer icm optimizers.

Zuidwolde

Deze installatie bestaat uit AEG Poly panelen van 275 WP per stuk en deze werken op een ZeverSolar omvormer.

Epe

Bij de Bolster in Epe hebben wij in opdracht van Dijkstra Installateurs 330 zonnepanelen mogen plaatsen.Dit zijn Astronergy panelen, geleverd door Solar Nederland die werken op een drietal ZeverSolar omvormers.

Leusden

Samen met de buren heeft deze klant besloten ons te kiezen als bedrijf voor de installatie van de zonnepanelen. De installatie is in november geplaatst. Gelijk daarop begon het enorm te sneeuwen. Prefatix houdt de installaties altijd nauwlettend in te gaten. Hierdoor viel deze sneeuwval gelijk op. De installatie is hierop gelijk gecontroleerd.

Stormschade hersteld

Bij deze mensen hebben wij alles op het dak vervangen. Door de stomr waren de 12 panelen en het onderstel zwaar beschadigd. We hebben hier 12 nieuwe AEG panelen geplaatst op een Valk Pro daksysteem. Dit is een systeem waarbij relatief weinig ballast benodigd is. In dit geval hebben wij 2x de voorschreven minimale ballast gebruikt. Ook deze zonnepanelen draaien op het SolarEdge systeem.

warmtepomp en zonnepanelen

Hoogeveen

in dit huis zijn energiezuinige radiatoren van Jaga, zogenaamde Low-H2O convectoren geplaatst. Daarnaast is elke ruimte afzonderlijk te bedienen qua temperatuur dankzij het Evohome systeem van Honeywell. Hierdoor zijn de gaskosten in dit huis al ruim gedaald van 1500m3 naar 1000m3. De intentie is om later ook een warmtepomp te plaatsen.

Lettele

Wij vervangen ook een groepenkast thuis wanneer de verouderde groepenkast aan vervanging toe is. Oude aardlekschakelaars en “stoppen” vervangen? Voor deze klant in Lettele (vlak bij Deventer) hebben we de groepenkast vervangen en is de installatie weer helemaal veilig in huis.

Smilde

Fam. Haalboom in Smilde – 29 AEG POLY Black panelen met SolarEdge.Wij hebben bij de fam. Haalboom in Smilde een zogenaamde zonneweide aangelegd. Een mooi project waar dhr. Haalboom zelf ook de nodige voorbereidingen voor heeft getroffen, onder andere de vergunning voor de gemeente.

Haaksbergen

Fam. Ter Haar uit Haaksbergen heeft een doe het zelf installatie gekocht, deze is volledig door de klant zelf gemonteerd en door een monteur van Prefatix in bedrijf genomen (na enkele belangrijke technische controles).– 28 AEG Full Black MONO panelen met SolarEdge. Montage op een “geknikt” dak.

Bovensmilde

Fam. Boer uit Bovensmilde – 14 AEG  Poly Black panelen met SolarEdge. Montage op een plat dak.

Rheezerveen

Fam. Nijland uit Rheezerveen – 28 DMEGC mono panelen met SolarEdge (ingebouwde optimizers) + aanpassing elektriciteitsvoorziening in de schuur

Zwolle

8 Suntech mono panelen met SolarEdge

Hengelo

Plaatsing van 22 AXITEC mono panelen met SolarEdge op een “gebroken” dak (vanaf de grond niet zichtbaar) in Hengelo.

Translate »
Call Now Button