fbpx
Hoogeveen/ Wezep / Assen/ Nieuwleusen

Zonnepanelen

Investeren in een lage energierekening

Om een inschatting te geven wat een gemiddelde installatie kost, heeft Prefatix voor u 3 verschillende volledig geinstalleerde installatie voorbeelden samengesteld.
Deze prijzen zijn gebasseerd op de huidige marktprijzen (mei 2019) en kunnen wat betreft uw wensen veranderen. Prijzen zijn excusief BTW. Deze is met de BTW teruggaveservice terug te vragen. 
Wij maken graag een afspraak met u om voor u de beste oplossing voor uw woning samen te stellen. Aan het einde van het gesprek ligt uw persoonlijke offerte op tafel.

HT Solar

€3500

  • 12x HT Solar zonnepanelen (blauw)
  • 275 WattPiek
  • Zilverkleurige montagematerialen
  • Omvormer: Zeversolar
  • Serieel aangesloten, geen optimizers
maak een afspraak

LG

€6050

  • 12x LG zonnepanelen (zwart)
  • 325 WattPiek
  • Semi-zwart montagemateriaal
  • Omvormer: SolarEdge
  • 12 optimizers
maak een afspraak

Alle benodigdheden van een zonnepaneleninstallatie

Bij het installeren van zonnepanelen is meer nodig dan alleen een setje zonnepanelen. Hieronder de onderdelen van een installatie en waar het voor dient. 

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, merken en maten. Prefatix werkt veel met AEG, LG en HT Solar. Deze panelen zijn te verkrijgen in blauw en zwart. Daarnaast gaat het nog om het vermogen (wattpiek). Wat de beste keuze voor u is? Dat hangt af van uw dak en de ‘obstakels’ in de buurt.

Omvormer

De omvormer koppelt de elektrische energie van uw panelen aan de meterkast. Zo kunt u de stroom van de panelen gebruiken. Prefatix werkt graag met SolarEdge omvormer met een standaard garantie van 12 jaar. Deze is zelfs te verlengen naar 20 of 25 jaar. Prefatix is erkend SolarEdge installateur. 

Optimizers

De klasieke methode voor het installeren van zonnepanelen is serieel (kerstboomverlichting). De zwakste schakel is bepalend voor uw rendement. Prefatix raad aan om Parallel te installeren met bij elk paneel een power-optimizer. Optimizers zorgen er voor dat uw zonnepanelen tot 25% meer rendement leveren en geeft de optimizer een langere levensduur.

Montagemateriaal

Een zonnepaneel weegt gauw 20 kilo. Dat wilt u weer en wind bestendig op uw dak gemonteerd hebben. Daarvoor heeft Prefatix gekozen voor Solarstell montagesystemen. Solarstell heeft voor elk dak een geschikt systeem. Voor een schuin pannendak gebruiken wij bij voorkeur een geschroefde dakhaak.

Ik wil graag een afspraak met een vrijblijvende offerte

Installatie in beeld

In een dag ligt uw installatie al op het dak. In dit filmpje ziet u wat er op zo’n dag gebeurd. Op het dak, meterkast en op de plek waar de omvormer komt te hangen gebeurd veel. In het filmpje wordt er gebruik gemaakt van Schletter montagemateriaal. In 2019 hebben wij de overstap naar ander montagemateriaal gemaakt, dit vanwege dat wij graag 1 merk hebben voor alle soorten daken.

Call Now Button
Translate »