Hoogeveen/ Ter Apel/ Wezep / Nieuwleusen

Warmtepomp

Duurzaam wonen voor iedereen!

Wonen zonder gas

De graskraan moet verder dicht! Dit is wat de Groningers al een tijdje zeggen. Ook de overheid is nu aan het kijken of we de Nederlandse huizen zonder gas kunnen bestaan. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om te wonen zonder gas. Vaak denken wij alleen aan zonnepanelen, maar die zorgen alleen voor de elektriciteit. Wonen zonder gas vergt dus meer dan meeste mensen denken. Koken zonder gas is momenteel het meest bekend. Bijvoorbeeld koken met een inductiekookplaat in plaats van het gasfornuis. Gas gebruikt men ook voor het verwarmen van het huis en het verwarmen van het water (voor bijvoorbeeld douchen). Wat daarvoor nodig is? Wij kijken graag naar de mogelijkheden voor uw huis. Ook leggen wij hieronder een paar mogelijkheden uit.

Bekijk het filmpje hierboven voor een uitleg van hoe een warmtepomp werkt.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat dat dankbaar gebruik maakt van enkele natuurkundige principes. Om het voor iedereen begrijpelijk te laten zijn eerst een stukje uitleg.

U heeft al jaren een warmtepomp in huis, waarschijnlijk zelfs meerdere! Uw koelkast en uw vriezer zijn warmtepompen, deze halen “warmte” uit het apparaat, zodat de levensmiddelen koud bewaard blijven. Aan de achterkant zit vaak een rooster (of soms in de wanden weg gewerkt), daar geeft dit apparaat die warmte weer af. Een warmtepomp zoals wij die toepassen werkt dus in feite precies andersom dan uw koelkast of vriezer.

3 Verschillende soorten warmtepompen
Alle soorten warmtepompen werken met hetzelfde principe; warmte-energie opvangen, ‘bundelen’ en dan gebruiken zoals dat gewenst is, bijvoorbeeld het verwarmen van water. Er zijn drie verschillende soorten warmtepompen;

– Grond warmtepomp
– Lucht/ lucht warmtepomp
– Lucht/ water warmtepomp

Prefatix werkt met de zogenaamde Lucht/water warmtepomp. (wilt u meer informatie over de andere systemen? Klik dan hier voor uitleg en vergelijking van de drie systemen.)

Warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler kunt u bijvoorbeeld energiezuinig en lekker warm douchen. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw huis zijn? Wij komen graag bij u langs. 

 

 

onder een lekkere warme douche!

Translate »