fbpx

Spanje

Vakantiehuis in Spanje

Spanje, het land met enorm veel zonuren, maar waar het minste gebruik wordt gemaakt van zonnepanelen en andere groene energiebronnen. Dit komt door de zo genoemde zonbelasting in Spanje. Wekt u stroom op, betaalt u hier extra belasting voor. Plus het te veel aan opgebrachte stroom wordt weer aan het net geleverd en ontvangt u helemaal niets voor. Gelukkig komt daar nu verandering in!

Op vrijdag 5 oktober 2018 heeft de Spaanse Regering, aan de hand van het Ministerie van Ecologische Overgang via een Koninklijk Besluit in de Ministerraad, besloten dat er een eind komt aan de zonbelasting voor zonnepaneel-gebruikers die niet meer dan 100 kWh produceren.

Heeft u een (extra) huis een Spanje en wilt u daar nu zonnepanelen op? Prefatix is blij dat de overheid in Spanje nu wel de mogelijkheden biedt. Prefatix wil iedereen helpen om hun huis te verduurzamen. Vooral nu in Spanje, waar de mogelijkheden zo groot zijn maar niet gebruikt worden. Er wordt een enorme groei aan duurzame energie verwacht. Doet u ook mee?

Momenteel installeert Prefatix veelal in Nederland. Met deze kennis en kunde gaan wij begin 2020 naar Spanje om daar huizen van zonnepanelen te voorzien. In deze eerste fase richt Prefatix zich op de volgende gebieden Valencia, Catalonië, Murcia, Andalusië en Aragon.
Wilt u een lagere energierekeningen en ziet u mogelijkheden voor uw woning in Spanje? Neem contact met ons op. Wij spreken graag met u af om te kijken naar uw wensen voor het huis.

Neem contact met ons op

Eerder nieuws

Deze zonbelasting werd gerechtvaardigd door het feit dat de elektriciteitsmaatschappijen geen stroom leveren aan de gebruikers van eigen zonnepanelen. Hierdoor lopen de energiemaatschappijen inkomsten mis, terwijl ze wel kosten maken voor de infrastructuur. Uitzonderingen zijn de eigenaren van zonnepanelen die niet op het gewone stroomnetwerk zijn aangesloten, zoals als men in de natuur woont, of op een boot. Zij hoefden de zonbelasting niet te betalen want zij geen gebruik maken van het vaste netwerk en zorgen dus ook niet voor kosten bij de energieleveranciers.

In de praktijk is echter gebleken dat niemand deze zonbelasting ooit betaald heeft in Spanje, maar alleen het feit dat deze bestaat heeft er bij de Spanjaarden voor gezorgd dat men besloot niet over te stappen op zonnepanelen.

Juni dit jaar werd al aangegeven dat er nieuw EU maatregelen eraan zaten te komen. Toen werd gezegd dat deze nieuwe EU-maatregelen zullen van kracht worden in 2021; waarbij landen zes maanden de tijd hebben om hun energiewetten aan te passen. Vanaf 2021 zullen de inwoners van Spanje dus de mogelijkheid hebben om zonder bureaucratische belemmeringen en overdreven extra kosten zonnepanelen, windmolens en batterijen te plaatsen om eigen elektriciteit op te wekken.

Translate »
Call Now Button