fbpx

Financiering

Beparen begint vandaag

De techniek gaat vooruit, gaat u mee? Alle energiezuinige maatregelingen die wij kunnen treffen voor uw huis zijn een stap dichterbij een energiezuinige wereld. U natuurlijk wachten op goedkoper en beter. De techniek blijft wel doorontwikkelen. 
Maar waarom wachten als u vandaag kunt beginnen met besparen? De besparing zit namelijk al in de aanschaf van de producten. Op het moment dat u kiest voor een duurzamere woning, zult u nu beginnen met besparen op de stroom en/of gas kosten.

Start met besparen

BTW terug op zonnepanelen

Als particulier heeft u als eigenaar van een zonnepanelen installatie recht op teruggave van de BTW over uw investering. Dat komt omdat u door de belastingdienst wordt gezien als leverancier van stroom en daarmee “ondernemer voor de BTW”.

De BTW terug vragen op uw investering is niet moeilijk, maar vereist gedurende enkele maanden tot een paar keer per jaar uw aandacht. U dient in ieder geval op de volgende zaken te letten:
– Meld u aan bij de belastingdienst als ondernemer voor de BTW
– Houd de post van de belastingdienst goed in de gaten, u ontvangt mogelijk een login en wachtwoord om BTW aangifte te kunnen doen.
– Dien uw BTW aangifte in aan het einde van het kwartaal, doe dit niet te laat, dan krijgt u een boete.
– Vergeet niet dat jaar ieder kwartaal (dus maximaal 4x) BTW aangifte te doen, doet u dit niet of te laat, dan krijgt u een boete.
– Vergeet niet om vrijstelling aan te vragen van “administratieve verplichtingen” voor de start van een nieuw jaar.

U kunt de BTW teruggave ook uitbesteden aan een specialist op dat vlak, bijvoorbeeld bij de mensen van Nationale Belasting Adviseurs. Als u bij onze offerte kiest voor deze service dan besteden wij deze ook uit aan deze partij.

Nationale Belasting Adviseurs

Subsidies 

Subsidiebureau Nederland
Voor subsidies moet u bij een van onze samenwerkende partners zijn. Dat is Subsidiebureau Nederland. Subsidiebureau Nederland voert een vrijblijvende subsidiescan uit op basis van de huidige en de geplande organisatieactiviteiten. U krijgt een beeld van de subsidieregelingen, fiscale regelingen en fondsen die relevant zijn voor uw organisatie. Zij verzorgen het aanvraagtraject op basis van ‘no-cure, no-pay’ en bieden ondersteuning tijdens de uitvoerings- en verantwoordingsfase.
Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op! Uiteraard kunt u ook direct een omschrijving van uw project of investering toesturen. Dan gaan wij meteen voor u aan de slag. Benut uw subsidiekansen!

Subsidie op warmtepomp(boiler)

Sinds januari 2016 zijn er vanuit de rijksoverheid subsidies beschikbaar gesteld voor de aanschaf van een warmtepomp, voor de warmtepompen die wij aanbieden is dat voor de meeste situaties € 2300,- soms iets meer, soms iets minder. Wij kunnen u vertellen of de warmtepomp voor uw situatie in aanmerking komt voor een subsidie van de rijksoverheid en vaak ook hoe hoog die subsidie dan zal zijn. Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van deze subsidie.

Subsidie op Pelletkachel/ Palletketel-cv

Vanaf 21 maart 2019 tot 2021 geldt een ISDE subsidie van minimaal € 1.250,- euro als u een pelletketel koopt. Voor een pelletkachel-cv bedraagt de ISDE subsidie € 1.400,-. Zowel particulieren als zakelijke gebruikers kunnen van deze ISDE regeling profiteren. Zo bespaart u niet alleen direct op uw stookkosten, maar ook op uw investering. Door deze aantrekkelijke subsidieregeling kunt u een pelletketel of pelletkachel-cv dan ook aanzienlijk goedkoper aanschaffen.

Duurzaamheidslening

Veel mensen kunnen daarnaast gebruik maken van zogenaamde duurzaamheidsregelingen van de gemeente of provincie. Deze aanvraag kunnen wij niet voor u doen. Kijk op de website van uw gemeente wat hierin de mogelijkheden zijn. Vaak dient u hiervoor een formulier in te vullen en zal de gemeente uw aanvraag beoordelen.
Hieronder beschrijven wij kort wat de gemeente Hoogeveen aanbied. Kijk voor de actuele regels en rentetarieven op de website van de betrokken partijen in uw buurt.

Gemeente Hoogeveen werkt samen met de SVn om duurzaamheidsleningen voor particuliere woningeigenaren mogelijk te maken. Ze streven ernaar om woningen energiezuiniger te maken. Niet iedereen heeft hier de middelen voor. Om woningeigenaren toch te stimuleren te verbouwen, biedt de gemeente deze leningen aan.
De som van de lening bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 20.000 (beide inclusief BTW).
Bij een lening lager dan € 7.500 bedraagt de looptijd maximaal 10 jaar. Alles hoger dan € 7.500 moet worden afgelost in maximaal vijftien jaar. De rente is gedurende de gehele looptijd vast. Vervroegd aflossen is te allen tijde boetevrij toegestaan. Net zoals een hypotheeklening kan de rente verschillen. Kijk voor de actuele rentetarieven op rente tarieven SVn
De duurzaamheidslening particuliere eigenaren kan worden toegekend als u maatregelen, technieken of voorzieningen toepast uit een opgestelde lijst. Bekijk de lijst met maatregelen.

Bekijk meer over duurzaamheidslening Svn
Translate »
Call Now Button