fbpx

Meterkast

De groepenkast 

Het hart van de elektrotechnische installatie in huis

Hoe vaak kijkt u in de meterkast? Toch moet deze aan de moderne eisen voldoen. De groepenkast laten vervangen of uitbreiden kan een keuze zijn voor het moderniseren van het huis. Bij installatie van energiezuinige producten, bekijkt Prefatix altijd de groepenkast. Dat geeft een goed en veilig gevoel.

Een groepenkast moet voorzien worden van een hoofdschakelaar en minimaal twee aardlekschakelaars. Achter 1 aardlekschakelaar mogen maximaal 4 groepen geplaatst worden.

Uw huishouden kent wel een aantal apparaten met een hoog vermogen. Voor producten met een vermogen van 2000 watt of meer, is het handig om deze op een aparte groep te plaatsen. Hoe fijn zou het zijn om geen rekening te moeten houden met hoeveel en welke keukenapparaten u aan zet? En hoe fijn is het dat u de droger en de wasmachine tegelijk kan laten draaien?

Voor het bekijken welke nieuwe groepenkast en hoeveel groepen bij uw huis past, bekijken wij eerst de huidige groepenkast en gaan wij uw wensen af. Let op waar u eventueel extra stopcontacten u in huis wilt en welke apparaten u tegelijk aan zou willen zetten.

Let op: Laat het vervangen van een groepenkast altijd aan een professional over. Kleine fouten of misrekeningen kunnen grote nadelige gevolgen hebben.

Maak een afspraak
Translate »
Call Now Button