fbpx

Jaga convector – duurzaam verwarmingssysteem

Jaga wandconvector met DBE geïnstalleerd
Jaga convector met DBE geïnstalleerd

Energiezuinige radiatoren van Jaga, zogenaamde Low-H2O convectoren. Dit zijn zeer zuinige radiatoren waar ongeveer ééntiende van de hoeveelheid water doorheen loopt in vergelijking met een gelijkwaardige “normale” radiator. In deze woning zijn diverse convectoren geplaatst met de intentie om uiteindelijk een warmtepomp te installeren. Op dit moment draaien deze al een jaar op een “normale” gas-ketel. De woning is een jaren 70 woning en is matig geïsoleerd. Er werd gestookt met een VR (geen HR ketel) ketel uit 1997, volgens de berekeningen was uitgegaan van een gasverbruik van 1500m3 per jaar, dit blijkt in de praktijk 1000m3 te zijn!

Na één jaar in gebruik is er gekozen om de installatie te optimaliseren. Dit is gedaan met een nieuwe HRe gasketel in combinatie met het Evohome systeem. De slimme thermostaat regelt per ruimte de temperatuur. Ruimtes die minder vaak gebruikt worden, worden dan niet verwarmt. Ook zijn een aantal van deze convectoren van zogenaamde DBE’s voorzien. DBE staat voor Dynamic Boost Effect. Het zorgt voor een hoger afgiftevermogen (sneller aangename temperatuur) en zal het rendement optimaliseren. Hierdoor is er minder energie nodig.

DBE’s zijn ventilators die zorgen voor een geforceerde luchtstroom. Hiermee wordt de ruimte bijzonder snel verwarmd, stijgt het afgiftevermogen van de convector en daalt het energieverbruik van de warmtebron (bij een ketel is dat Gas en bij een warmtepomp is dat te merken in het elektriciteitsgebruik van de warmtepomp).

Werking jaga convector

Wanneer de convector gevuld wordt met warm water dan gaan automatisch de ventilatoren draaien, waardoor de warmte beter door de ruimte verspreidt wordt. Wanneer u een extra “boost” wilt geven dan drukt u op het “boost” knopje en dan gaan de ventilatoren een kwartier lang extra hard draaien, zo verhoogt u nog eens extra de afgifte en verspreiding van warmte. Zo is een koude ruimte lekker snel aangenaam verwarmd.

Deze convectoren ook nog eens in diverse designs verkrijgbaar, zo zijn ze ook nog eens mooi om te zien.

Wilt u meer informatie over deze installatie? Bijvoorbeeld het Evohome systeem van Honeywell of de Jaga convectoren? Wij kunnen het Evohome systeem en in principe alle producten van Jaga leveren en voor u installeren. Neemt u gerust contact met ons op, wij kunnen u ook vrijblijvend voorzien van een offerte.

Alvast een kijkje nemen wat Jaga nog meer voor mooie designs heeft? Neem dan eens een kijkje op https://www.jaga.nl/

Bovenstaande installatie is geplaatst in onze eigen woning in Hoogeveen, bent u geïnteresseerd in dit product dan bent u op afspraak welkom om eens te komen kijken.

Deel dit bericht...

2 reacties

 1. Peter Helversteijn schreef:

  Geachte heer / mevrouw,

  Wij hebben ook Evohome met Low H20 Jaga convectoren. Hoe krijg ik dat zonder gas, zonder vloerverwarming met een warmtepomp aan de praat?

  Met vriendelijke groeten,

  Peter Helversteijn

  • admin schreef:

   Geachte heer Helversteijn, beste Peter,

   Evohome is een draadloos systeem, afhankelijk van de warmtepomp vervangt deze de “normale” thermostaat, maar er zijn uitzonderingen.
   Evohome werkt met een basis unit, een unit die verbonden wordt met de warmtebron en tot slot op de warmte afgifte één of meerdere regelaars die vervolgens communiceren met de basis.
   Kunt u hiermee uit de voeten? Bel ons anders even voor meer informatie, dat praat wellicht iets makkelijker.

   Vriendelijke groet,
   Mark Luikens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Call Now Button